Извињење "Прве српске телевизије" због прилога са децом

"Прва српска телевизија" саопштила је да није имала намеру да злоупотреби децу у политичке сврхе у емисији "Вече са Иваном Ивановићем" те да, свесна негативних реакција, упућује извињење целој јавности.

У саопштењу се наводи да Прва српска телевизија поштује став заштитнице грађана Београда Катарине Жежељ да деци није место у прилозима који обрађују политичке теме и да је свесна негативних реакција које је приказана анкета изазвала у јавности.

"Упућујемо извињене целокупној јавности у Србији. Изражавамо најискреније жаљење што је такво мишљење створено, јер је једини циљ ове емисије забава", наводи се у саопштењу.

Прва додаје да се сегмент емисије у којем деца одговарају на питања из свих области живота емитује већ месецима и да малишани одговарају на питања о различитим темама апсолутно искрено и без било какве сугестије аутора или било кога другог из тима емисије.

Такође, поштујући пословне и правне норме, родитељи присуствују снимањима и потписују сагласност за емитовање, истиче се у саопштењу.

Та телевизија додаје да се увек залагала за поштовање људских права, нарочито дечјих права и да је као друштвено одговорна компанија иницирала небројено акција у циљу побољшања услова живота и лечења најмлађих суграђана.

"Наставићемо да се бавимо заштитом дечјих права и водићемо рачуна да у будућности не дође до сличних спорних ситуација", наводи се у саопштењу Прве српске телевизије.

У прилогу у емисији "Вече са Иваном Ивановићем", која је емитована 22. јануара, деца говоре о изборима, Влади и премијеру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи