НУНС: Пријава РЕМ-у због Медијског блата Србије

Независно удружење новинара Србије (НУНС) поднело је пријаву против телевизије Пинк због садржаја емитованог у емисији "Медијско блато Србије".

У саопштењу НУНС-а наведено је да је телевизија Пинк прекршила одредбе Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга, као и одредбе Правилника о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга.

У Правилнику о заштити људских права у области пружања медијских услуга наведено је да је пружалац медијске услуге дужан да приликом производње и емитовања програмских садржаја поштује људска права корисника медија, учесника у програму или оних на које се односи објављена информација, наводи се у саопштењу.

НУНС је подсетио да су сва права наведена у Правилнику, зајемчена Уставом Републике Србије и потврђеним међународним актима који уређују област људских права.

Додаје се да у истом документу пише да је пружалац медијске услуге дужан да поштује достојанство корисника те услуге, учесника у програму и оних на које се објављена информација односи и да поштује достојанство личности.

Како је наведено, Правилник о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга налаже медијима да предузму неопходне мере како његов програмски садржај не би нашкодио развоју малолетника.

НУНС очекује да РЕМ што пре донесе одлуку по овој пријави и уједно подсећа да ово тело још није поступало по пријави, такође против ТВ Пинк, због објављивања здравственог картона И. К. у емисији "Рушење Вучића - последњи чин".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи