Вулин: Србија ће се понашати као и друге земље на рути

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална Александар Вулин рекао је да тренутно на територији Србије има мање од 1.000 миграната, наводећи да ће се Србија понашати онако како се понашају и друге земље на мигрантској рути.

Александар Вулин истиче да Србија на првом месту штити интересе грађана и државе. Каже да како се понашају друге земље на мигрантској рути, тако се понаша и Србија.

Како је објаснио, након што је Аустрија забранила улазак на своју територију мигрантима који не траже азил у Аустрији или Немачкој и "ми смо почели да се понашамо на потпуно исти начин и о томе смо обавестили надлежне органе у Македонији".

Према његовим речима, уз сву документацију коју смо и до сада тражили, постављамо и питање тражиоцима азила, да ли траже азил у Аустрији и Немачкој, или некој другој земљи.

"То јесте успорило њихово кретање и направило је одређене заостатке на македонско-српској граници, али пре тога македонска полиција је успорила кретање миграната на македонско-грчкој граници", рекао је Вулин.

Како каже, то значи да смо сви повезани у прилично великом и дугачком ланцу.

"У овом тренутку на територији Србије има значајно мањи број миграната него јуче, а то значи да можемо да кажемо да имамо мање од 1.000 миграната тренутно на територији Србије", рекао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи