"Петница" изабрала нове полазнике

Истраживачка станица "Петница" завршила је избор нових полазника за образовне програме у 2016. години. Преко хиљаду средњошколаца из целе Србије, али и региона, на семинаре у "Петници" крећу ускоро.

На конкурсу за учешће на образовним програмима у 2016. години Истраживачкој станици "Петница" се пријавило око две хиљаде заинтересованих средњошколаца из свих крајева Србије, али и Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније.

"Тим који је прегледао све пристигле пријаве чинило је 70 сарадника ИС Петница. Сви они су или постдипломци или већ раде као научници, али имају и велико педагошко искуство у Петници. Сваку пријаву је погледало бар пет људи. На основу збирних оцена одлучено је који кандидати ће бити позвани на програме у овој години." - каже Никола Божић, руководилац у ИС "Петница".

Програми у "Петници" трају целе године и одвијају се у сезонским циклусима.

Сваки полазник на неком од 17 дисциплина природних, друштвених и техничких наука, у овој образовној институцији може годишње провести и по месец дана.

Под надзором својих ментора са познатих домаћих и страних научних института и факулета ови талентовани средњошколци реализују своје мале научне пројекте.

"У последњих неколико година, због услова за рад и учење, број заинтересованих за програме у Истраживачкој станици стално расте. У 2016. години очекујемо и рекордан број програма за студенте, као и неколико стручних конференција", закључује Божић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи