Опроштај од Душка Кораћа

У Галерији РТС-а одржана је комеморација поводом смрти легендарног спортског новинара јавног сервиса Душка Кораћа. Душко је био наш друг, наш бучни креативац, борац против неправде, личност из неког другог времена, поручила је окупљенима уредница Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић.

Био је увек свој, а заувек наш, рекла је Ковачевићева, која је у име РТС упутила саучешће његовој породици која је присуствовала комеморацији.

Ковачевићева је навела да је "са Душком отишао са РТС-а последњи представник старе гарде спортских новинара и коментатора" те медијске куће.

Њега није створио РТС, он је био у тој генерацији која је РТС стварала. На данашњим младима у Спортској редакцији је да покажу могу ли их достићи и бити бољи, истакла је Ковачевићева.

Душко Кораћ је скоро четири деценије радио у спортској редакцији РТС-а.

"Човек је са тобом увек знао на чему је. Оне које си волео уздизао си, писао си о њима песме, у преносима их величао, прослављао", истакао је Кораћев колега Радослав Симић.

Уредник Спортске редакције Зоран Марковић рекао је да је Душкова смрт исувише шокантна, изненадна и болна. "Био си оригиналан, посебан и непоновљив. Спортска редакција РТС-а више неће бити иста. Остаће велика новинарска и људска празнина", додао је Марковић.

Генерални секретар Скијашког савеза Србије Милан Божић рекао је да је Кораћ волео беле стазе и планине.

Божић је напоменуо да је Кораћ био "врло речит, елоквентан, бритког језика, али правдољубив".

Срце је дао нашем спорту. На снегу, ветру, великом минусу, са камером у руци да забележи догађај, такмичење, сними децу у капијама, њихову радост, да промовише наш спорт, тежак али прелеп, рекао је Божић.

Комеморацијом у галерији Радио-телевизије Србије од Душка Кораћа су се опростиле и колеге из других медијских кућа, представници атлетског, одбојкашког и осталих савеза.

Кораћ је преминуо 4. јануара у 61. години у Београду, а испраћај за кремацију биће 9. јануара у 14 часова, на београдском Новом гробљу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи