Мали: Обезбеђен новац за пратиоце деце са сметњама у развоју

Град Београд обезбедио је средства за пружање услуге лични пратилац детета и у 2016. години, истакао је градоначелник Синиша Мали, додајући да ће ту услугу пружати 250 личних пратилаца за 250 деце и младих са сметњама у развоју на територији града.

Како је наведено у саопштењу Градске управе, Мали је истакао да је тиме град показао свој одговоран однос према свим социјално угроженим и маргинализованим друштвеним групама којима је подршка неопходна.

Према речима градоначелника, та услуга, која има за циљ да пружи неопходну помоћ како деци и младима са сметњама у развоју да несметано похађају школске активности и постепено развијају самосталност, тако и њиховим породицама, један је од приоритета социјалне политике града.

''Услуга је намењена деци која су укључена у васпитно-образовну установу, а којој је потребна подршка у задовољавању основних потреба у свакодневном животу, у области одржавања личне хигијене, кретања, храњења, облачења и комуникације са другима'', рекао је Мали.

Секретаријат за социјалну заштиту је током децембра прошле године расписао јавни конкурс за избор развојног програма удружења за пружање услуге лични пратилац детета на територији града Београда.

По окончању сложене конкурсне процедуре, закључен је уговор са изабраним удружењем које ће реализовати услугу у наредном периоду.

На тај начин Град Београд наставља и даље да пружа подршку деци и младима са сметњама у развоју, као и њиховим породицама, истакао је градоначелник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи