Књажевац, без струје мање од хиљаду домаћинстава

У селима кнажевачке општине, где је на снази ванредна ситуација, без струје је мање од хиљаду домаћинстава, саопштио је ЕПС. На отклањању кварова тренутно ради 30 екипа са више од 100 радника. Очекује се да током дана буду решени проблеми у 46 насеља. Ако неко и вечерас остане без струје, обезбедиће се агрегати.

У Књажевцу, у којем је од јуче на снази ванредна ситуација, одржана је седница кризног штаба.

Репортер РТС-а јавља да је могуће да ће сви становници данас добити струју, као и да ће се можда у вечерњим сатима укинути ванредна ситуација.

На отклањању кварова тренутно ради 30 екипа са више од 100 радника.

Председник општине Милан Ђокић рекао је да је данас ситуација боља него јуче, као и да се спремају агрегати за случај да нека села не добију струју до вечерас.

"Спремају се агрегати, има их довољно за села која ће евентуално и вечерас остати без струје. Тренутно је 46 села без струје, али значајно мање становника", рекао је Ђокић.

За разлику од прошле године, стубови нису покидани, већ само жице. Ђокић истиче да су пуцали углавном далеководи, што олакшава посао екипама на терену.

Снабдевање електричном енергијом у другим деловима Србије је стабилно, а дежурне екипе у најкраћем року отклањају све евентуалне проблеме у дистрибутивном систему, наводи се у саопштењу ЕПС-а.

Функционисање производних и дистрибутивних капацитета током Божића обезбеђивало је више од трећине запослених у ЕПС-у, а да је на 24-часовном дежурству било више од 9.000 радника у ЕПС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи