Ђурић позвао Србе да посете светиње на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић присуствовао је Божићној литургији у манастиру Високи Дечани и позвао грађане Србије да посете светиње на Косову и Метохији.

Марко Ђурић je истакао да је Божић време да се подсетимо српског народа на КиМ и да позовемо све оне који нису имали прилику да дођу и виде која је то "духовна вертикала која је Србе кроз векове чинила довољно јаким, а истовремено и довољно добрим да би био у милости Божијој да опстане и у тешким временима".

Честитајући данашњи празник, директор Канцеларије за КиМ је истакао да се ту налази и рецепт за националну, државну и духовну обнову.

"Када дођете овде, видите да се одавде виде, не само Београд, Подгорица и Бања Лука, него и Москва, Кијев, Минск, Владивосток, па и Јерусалим у коме се данас обележава најрадоснији хришћански празник", рекао је Ђурић.

Рекао је да се са Косова и Метохије и из манастира Високи Дечани шаљу молитве и љубав свим православцима и Србима широм света.

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић пожелео је онима који су се раселили са Косова и Метохије да следећи Божић проведу на својим огњиштима и да се врате својим домовима.

"Позивам наше комшије Албанце да нам у томе помогну јер и данас желимо да пошаљемо поруку мира, поруку суживота. Сматрам да можемо заједно да живимо на овим просторима и да у миру заједно градимо бољу будућност", поручио је Јевтић.

Та будућност, како је рекао, треба да буде другачија од онога што се дешавало у прошлости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи