Радници фирме "Ратко Митровић - Стандард" живе у мраку

На празничне дане не заборавимо и оне који су ту поред нас, а којима је тешко. У зградама привременог смештаја фирме "Ратко Митровић - Стандард" двадесетак станара више од пола године живи без струје.

Дуг већи од седам милиона динара 2014. године репрограмирали су са ЕПС-ом, али су платили само четири рате, због тога што је рачун фирме у блокади. ЕПС им је и после најаве искључења дозволио да троше и не плаћају струју дуже од годину дана.

В. Д. директора фирме каже да не види излаз, јер фирма нема приходе а ни помоћи, јер је и фирма-оснивач - "Ратко Митровић" у блокади.

Љубиша Кулић већ шест месеци купа се и пере своју гардеробу на послу. Каже да му је најтеже било на великим хладноћама, јер нема грејања.

"Преко ноћи радим, дођем овде, покријем jорганoм, ништа друго. Шта друго да радим? Немам ништа да се згрејем, на свећу се грејем, то је то. Како да издржиш?", прича Љубиша Кулић.

Лијана има још три месеца до пензије. Каже да једва преживљава јер није примила више од 20 плата. Греје се ложећи дрвени отпад, а храну чува у ходнику поред тоалета.

"Тако ложимо. Овде нам је ве-це, овде чувамо храну, воду пунимо", наводи помоћница кувара Лијана Павловска.

Неки радници сматрају да рачуни за комуналије намерно нису плаћани да би они сами отишли, а да фирма после тога изда или прода објекте.

"Чекамо Нову годину у мраку, чекамо Бадње вече у мраку, чекаћемо Божић а можда ћемо и Српску Нову годину! Нигде нема, свима се чини нешто, а ми смо изградили Београд а сада да у мраку живимо", каже монтер кранова Тома Јанковић.

Када је постављен за в. д. директора фирме "Ратко Митровић - Стандард" 2013. године, затекао је рачун у блокади 25 милиона динара и велике дугове за комуналије.

Потраживања фирме нису наплаћена, јер су и дужници били углавном у блокади, те данас та фирма има само два запослена. Није могла помоћи ни матична фирма "Ратко Митровић".

"Они су у великој блокади, негде преко 200 милиона, ако ја то добро знам, и нису наравно имали одакле да нам помогну да то решимо", напомиње в. д. директора "Ратко Митровић - Стандард" Радомир Планинчић. 

Један од станара недавно је завршио у болници због гушења плином из боце на којој је спремао храну, а због лоших услова живота и остали станари здравствено су угрожени. Решења њихових проблема, нажалост нема.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи