Успех српских студената на светском дебатном првенству

Студенти београдског Правног факултета, Александар Милановић и Јанко Ђорђевић, постигли су велики успех пласманом у полуфинале Светског универзитетског дебатног првенства у Грчкој, а међу 10 најбољих говорника на том такмичењу је и студент Факултета политичких наука Ђорђе Јовићевић.

Александар Милановић и Јанко Ђорђевић су успели да дођу до полуфинала Светског универзитетског дебатног првенства, чиме су постигли највећи успех за Правни факултет на светским такмичењима, наводи се у саопштењу организације "Отворена комуникација".

У саопштењу се прецизира да је Светско универзитетско дебатно првенство одржано у Солуну од 27. децембра прошле године, до четвртог јануара ове године.

Како се додаје, они су у полуфиналу категорије енглески као други језик дебатовали против тимова из Немачке, Румуније и Јужне Кореје, а осим тимског успеха добили су и појединачне награде, као пети и седми најбољи говорници такмичења у категорији енглески као страни језик.

У саопштењу се наводи да је значајну награду добио је и студент Факултета политичких наука, Ђорде Јовићевић, који је проглашен за седмог најбољег говорника такмичења у категорији енглески као други језик.

Јовићевић је са својим дебатним партнером Милошем Рафаиловићем са Правног факултета, стигао до осмине финала у отвореној категорији у којој се, како је објашњено у саопштењу, такмиче студенти којима је енглески матерњи језик.

На такмичењу је дебатовало више од 700 студената из око 90 светских земаља света, наводи се у соапштењу.

Како се додаје, Србију су представљали и Миља Шијакињић са Економског факултета, Илија Иванишевић са Физичког факултета, Теодора Решетар са Филолошког, Алекса Петковић са Факултета политичких наука, Игор Павловић са Факултета за медије и комуникацију и Ђорде Илијашевић студент Правног факултета.

У саопштењу се додаје да се једна од српских најбољих дебатерки Хелена Иванов, која студира на Оксфорд универзитету, ове године није такмичила већ је добила прилику да буде судија у финалу светског првенства категорије "енглески као други језик".

Докторант Факултета организационих наука Марко Ћировић судио је полуфиналну дебату, додаје се у саопштењу.

Тим кога су чинили Британци Мајкл Дан и Хариш Натараџан ове године се такмичио у име Високе школе за пословну економију и предузетништво ПЕП из Србије, наводи се у саопштењу у ком се додаје да су стигли до финала у главној категорији такмичења у којој су дебатовали против тимова из САД, Канаде и Аустралије.

Светско универзитетско дебатно првенство, које се одржава сваке зиме од 1981. године, је такмичење у форми британске парламентарне дебате које је подељено у три такмичарске категорије – отворена категорија, енглески као други језик и енглески као страни језик, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, то је највеће и најпрестижније годишње окупљање студената на свету, а следеће ће бити одржано у Холандији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи