ОЕБС подржава МУП у борби против организованог криминала

Први документ МУП-а "Процене претње од тешког и организованог криминала" (СОКТА), израђен уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, даје стратешки преглед у области тешког и организованог криминала у Србији, укључујући трговину дрогом, илегалне миграције, трговину људима, прање новца, корупцију и високотехнолошки криминал, саопштио је ОЕБС.

СОКТА, објављен на сајту МУП-а 30. децембра 2015, написан је у складу са методологијом Европола и служиће као основа за стратешко и оперативно планирање српских власти за решавање случајева тешког и организованог криминала, и допринети ефикасном коришћењу ресурса у тој области, наведено је у саопштењу.

Документ је израђен уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, у оквиру регионалног програма о полицијској сарадњи, који је финансирала влада Швајцарске (СПЦП 2012-2016) "Јачање капацитета за стратешку анализу и стратешке процене у управама криминалистичке полиције министарстава унутрашњих послова Србије, Црне Горе и бивше југословенске републике Македоније".

Регионални извештај СОКТА, који је крајњи исход пројекта, ове три земље треба да сачине до јуна 2016. године, а он ће значајно допринети стратешкој слици стања у области организованог криминала у овом делу региона.

Европол израђује стратешку процену претње за цео регион ЕУ прикупљањем података из свих 28 држава чланица и давањем процена претњи из перспективе ЕУ.

Подршка Мисије ОЕБС-а у даљем оснаживању како српске полиције, тако и Министарства унутрашњих послова за борбу против организованог криминала, као и успостављање ефикасније оперативне сарадње са полицијским службама земаља окружења, биће једна од кључних области рада Мисије ОЕБС-а у Србији и у овој години, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи