Нови Сад, пакетићи подршке деци из социјалних установа

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је подели пакетића подршке деци из новосадских социјалних установа у градском Центру за социјални рад. Том приликом рекао је да је задовољан радом тих установа, као и да је обезбеђен довољан број места за смештај бескућника у хладним данима.

Вучевић је истакао да је изузетно задовољан радом Центра и додао да је подела пакетића прилика за подсећање на све што је Центар за социјални рад учинио у 2015. и за пружање подршке и охрабрења да још боље настави да ради у 2016. години.

"Посебно сам поносан на функционисање Сигурне женске куће, Сигурне дечје куће, Дневног боравка, Прихватилишта, Свратишта и свега онога што раде у Центру за социјални рад како би људима и деци који се нађу у таквим ситуацијама, и којима је потребна помоћ, обезбедили помоћ на најбољи могући начин", рекао је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада сматра да је подела пакетића малишанима још један од видова солидарности и помоћи целе заједнице онима којима то потребно.

Према његовим речима, капацитети за смештај бескућника у периоду ниских температура мењају се "практично од дана до дана", али институције "не могу никог против његове воље задржати у прихватилишту".

Директор Центра за социјални рад Града Новог Сада Ненад Драшковић рекао је да Новосађани већ годинама представљају једну од најодговорнијих локалних заједница када је у питању социјална брига.

"Са поносом можемо да кажемо да смо у Новом Саду, не само одржали ниво социјалне заштите који је био изузетно висок, већ да га из дана у дан унапређујемо, чему огроман допринос даје подршка целе градске администрације, на челу са градоначелником Вучевићем", рекао је Драшковић.

Директор Центра појаснио је да се у пакетићима подршке налазе јакне, патике и мајице, које ће у овом периоду ниских температура деци сигурно бити од користи.

Драшковић је рекао да тренутно у Сигурној дечјој кући борави девет корисника, у Дневном боравку 35, а у Сигурној женској кући, са својим мајкама, девет малишана, што значи да Центар за социјални рад тренутно води рачуна о 53 детета.

Говорећи о капацитетима за смештај бескућника, Драшковић је навео да места има довољно, истакавши да у прихватилишту за бескућнице у Темеринској улици има седам лежајева, а да у њему тренутно борави једна старија госпођа.

Када је реч о прихватилишту у центру, у два монтажна објекта има, како је рекао, 28 слободних места. У тим објектима тренутно борави 12 лица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи