Марковић: До 1. марта уз папирну и електронска пријава пореза

Порески обвезници ће од понедељка, 11. јануара, моћи електронски да подносе још шест нових пријава, а директорка Пореске управе Драгана Марковић их је тим поводом позвала да се припреме за пуну примену сервиса, тако што ће у пробном периоду од два месеца подносити пријаве електронским путем.

Пуна примена електронског система приликом подношења пореских пријава почиње 1. марта ове године, а у пробном периоду од два месеца обвезници ће и даље морати пореске пријаве да подносе на папирном обрасцу, док ће паралелно, на порталу е-Порези да предају нове електронске обрасце.

"Задужења пореских обвезника ће се у прелазном периоду формирати на основу папирних образаца. Електронске пријаве поднете у прелазном периоду не стварају пореска задужења, већ су искључиво намењена за едукацију и тестирање", објашњава Марковић.

Према њеним речима, чак 95 одсто пореских прихода које администрира Пореска управа, у наредном периоду биће покривено електронским сервисима за подношење пореских пријава.

Марковић је, у саопштењу Порексе управе, најавила и даљу модернизацију информационог система и јачање институционалних капацитета, у оквиру реализације програма трансформације те институције.

Од наредног понедељка електронска пореска пријава моћи ће да се поднесе на премије неживотног осигурања, доприносе за осниваче, односно чланове привредних друштава, самоопорезивање физичких лица, затим за испуњавање обавеза запошљавања лица са инвалидитетом, као и пореза на добит по одбитку и пореза на добит по одбитку који остварују нерезидентна лица.

Пореска управа ће, како је наведено, ускоро на свом званичном сајту објавити видео упутства за подношење ових пријава електронским путем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи