Министарство: Војници нису били ангажовани као конобари

Министарство одбране негирало је писање појединих медија да су припадници Војске Србије били ангажовани као конобари на дочеку Нове године у Крушевцу и објаснило да су били ангажовани у складу са прописаним процедурама за коришћење интендантске опреме.

Ради се о давању на коришћење такозваних кухиња аутоприколица, у којима се припрема храна и топли напици под високим притиском, због чега је забрањено неовлашћено руковање таквом опремом, објашњавају из Министарствa одбране.

"Истичемо да су Министарство одбране и Војска Србије на бројним догађајима излазили у сусрет захтеву организатора и давали на коришћење кухиње аутоприколице. Само је у току 2015. године таквих догађаја било 11", пише у саопштењу.

Додаје се и да су ти догађаји били различитог карактера, као што је хуманитарна акција Удружења ратних војних инвалида у Краљеву, спортска манифестација "Личка олимпијада“ у Апатину, освештење новосаграђене цркве у селу Рибашевина код Ужица, музички фестивал ""Hearts and Harmony“"“ у Сомбору, прослава "Дана Николе Тесле“...

Из Министарствa одбране поручују да је тачно да су кухиње аутоприколице даване на коришћење и на новогодишњим дочецима у појединим градовима и да Крушевац у том смислу није изузетак.

Кажу и да је приликом одобравања таквих услуга без накнаде циљ да се помогне организација догађаја, али и да се коришћење кухиње аутоприколице врши у складу са прописима који налажу ангажовање оспособљених војника, како не би дошло до угрожавања сигурности грађана који присуствују догађају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи