Честитке поводом Божића

Најрадоснији хришћански празник – Божић, свим верницима који славе по јулијанском календару, честитали су потпредседник Народне скупштине, представници покрајинске власти, као и председник Републике Српске Милорад Додик.

Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић честитао је божићне празнике грађанима Србије.

"У овим данима одмора, успомена на догађаје из претходне године, радости и нада које изазива корак у нову годину, данима који се по много чему разликују од других дана у години, пред нама је празник који се разликује од свих других. Тај празник, дан рођења Исуса Христа, симбол је новог почетка, нових нада и жеља, које треба да претворимо у визију начих личних живота и визију бољег, хуманијег друштва", наводи се у честитки.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор упутио је честитке свим верницима и црквеним великодостојницима.

"Желим свима срећне божићне празнике. Најрадоснији празник, а први у овој години, проведите у миру, спокоју, љубави и међусобном разумевању", поручио је Пастор.

Грађанима је пожелео да Божић проведу "достојанствено, поштујући и уважавајући све оне вредности којима бисмо требали да се водимо током целе године".

Божић је честитао и председник Покрајинске владе Бојан Пајтић.

"Од срца желим да Бадње вече и Божић обележе мир, радост и спокој, као и да уз добро здравље и личну срећу у атмосфери разумевања и међусобног поштовања, проведете празник уз своје најмилије. Мир божји, Христос се роди!", каже се у Пајтићевој честитци.

И потпредседник Покрајинске владе Михаљ Њилаш грађанима је пожелео да "љубав, вера, нада и толеранција преовладају у срцима свих људи".

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је честитао Божић свим грађанима и пожелео им да њихова срца испуни вера у добро, а да саосећање, љубав, разумевање и прихватање испуне њихове односе са ближњима.

Додик честитао Божић 

Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је предстојећи празник Христовог рођења – Божић патријарху српском Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству и монаштву Српске православне цркве и свим верницима православне вероисповести.

„"Нека празник Христовог рођења, празник наде и новог жžивота, испуни срца и домове верника и свих људи добре воље и уједини их око непролазних цивилизацијских вредности мира, љубави и поšтовања", наводи се у честитки Додика.

Уз најбоље жžеље да предстојеће божžићне празнике проведу у добром здрављу, миру и радости, Додик је патријарху и свештенству упутио традиционални хриšћански поздрав- "Мир Божји - Христос се роди!"“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи