Удовичић талентима: Стекните знање и вратите се у Србију

Министар омладине и спорта Вања Удовичић уручио је плакете добитницима стипендије Фонда за младе таленте за студије у иностранству и позвао студента да "украду" што више знања и искуства у иностранству, унапреде себе, а онда да се врате у Србију.

"То је од круцијалне важности ако желимо да наша земља буде квалитетнија", рекао је Удовичић.

Свечаности је присуствовало 200 младих који своје студије настављају на светским универзитетима, а министар је истакао да су знање и образовање највећи капитал.

Како је рекао, то је несто што никада нико у животу не може да украде, отме, нити да се изгуби, али и нешто у шта константно треба улагати.

Подсетивши да је на том конкурсу за школску 2015/2016. годину стипендије добило укупно 500 младих, Удовичић је навео да Влада Србије жели да управо младе подстакне, стипендира и покрене енергију.

Министар је поручио стипендистима да су они будућност, као и да се од њих највише очекује.

Истичући да је износ стипендије 534.000 динара, Удовичић је истакао да је циљ подстаћи стипендисте, али и помоћи њиховим родитељима, који на најбољи начин знају колико су труда и одрицања имали.

"Зато желимо да помогнемо вашим родитељима, а вама да покажемо да улажемо у наше најкавалитетније, у младе, јер од њих највише очекујемо", рекао је Удовичић.

Како је навео, циљ је да се млади подстакну да оду у иностранство да студирају, стекну вештине, знања и образовање, али да се онда врате у Србију и то знање пренесу на нове генерације.

Истакао је и да је сам живео у иностранству поручујући стипендистима да су у туђој земљи увек странци.

Једна од добитница стипендије Доситеја Антонина Костић истакла је да за њу добијање стипендије представља велику помоћ и подршку и то не само у економском смислу.

Костић, која је добила стипендију за уписане мастер студије на Аристотелом универзитету у Солуну, каже да осећа да се њен труд исплатио, да се Фонд брине за њу и друге младе, као и да их подстиче на путу ка успеху.

"Сматрам да је велика част бити добитник стипендије и тиме бити међу онима који ће након свог лично и професионалног усавршавања у иностронству свој пут наставити у Србији и допринети грађењу једне лепше будућности за наредне генерације", поручила је Костић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи