СРПС тражи хитан наставак преговора о материјалном стању у просвети

Синдикат радника у просвети Србије затражио је "хитан наставак преговора о материјалном стању у просвети".

У писму упућеном премијеру Србије Александру Вучићу, министру просвете Срђану Вербићу и министарки државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички наводи се да Влада није испунила обавезе из Споразума о решавању спорних питања у просвети чијим потписивањем је окончан вишемесечни штрајк просветара.

"У том Споразуму најзначајнија временска одредница је 1. јануар 2016. године. До овог датума требало је да буде донет Закон о платним разредима, што је био основ потписане обавезе Владе да се материјални положај у образовању поправи", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су синдикати тада указивали да је ово предвиђање Владе нереално и да се такав посао не може обавити у наведеном року, док је Влада инсистирала и обавезала се да ће платни разреди бити не само донети, већ бити и окосница побољшања материјалног положаја запослених у просвети.

"Сада, када је свима јасно да су синдикати били у праву а да Влада није испунила обавезе из Споразума, тражимо хитан наставак преговора о материјалном стању у просвети, у циљу проналажења других начина за решавање овог проблема", саопштио је СРПС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи