Наставља се судски спор СОС канала и Ратела

Регулатона агенција за електронске комуникације и поштанске услуге демантовала је да је постигнут договор о вансудском поравњању у спору који СОС телевизија и Рател имају око додељивања фреквенција на јавном конкусу из 2006. године.

Рател је то саопштио поводом медијских натписа да ће дугогодишњи судски спор који СОС води са Ратаелом и РЕМ-ом бити решен вансудским поравнањем, што је понудило ново руководство Ратела.

Како се наводи, прошле седмице је одржан састанак представника СОС канала, РЕМ-а и Ратела, а на иницијативу СОС канала.

"У циљу јаснијег сагледавања проблематике, а на изричиту иницијативу СОС канала, организован је састанак у просторијама Ратела. На састанаку су представници СОС-а, а не Ратела, предложили вансудско поравнање", тврди се у саопштењу, и додаје да је констатовано да је спор са СОС-ом један од најкомплекснијих и најозбиљнијих.

Рател наводи и да став о изнетим предлозима СОС-а може имати тек након консултација са органима управљања Ратела и другим државним институцијама, надлежним министарством и Владом Србије, што значи да "није постигнутом договор о вансудском поравњању, како се наводи у појединим медијима".

Рател додаје и да је пресуда везана за тај случај укинута решењем Привредног апелационог суда и да је предмет враћен првостепеном суду на поновни поступак, који је започео у септембру ове године.

"Како је сума, од скоро 660 милиона динара била утврђена укинутом пресудом, а у поновном поступку је одређено ново вештачење, то би сума у поновљеном поступку могла бити знатно мања од претходне", стоји у саопштењу Ратела.

У саопштењу стоји и да је директор Ратела Владица Тинтор ступио на дужност 26. октобра, и да је од тада имао низ састанака са релевантним државним институцијама, операторима и другим националним и међународним организацијама ради што бољег упознавања и сагледавања проблема у сектору електронских комуникација и поштанских услуга, и у функционисању саме институције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи