Београдски угоститељи спремни за празнике

Током новогодишњих празника Београд је пун страних гостију. Проценат попуњености престоничких хотела је на нивоу туристички најпопуларнијих европских градова, као што су Беч, Праг и Рим. На Београдском сајму сутра почиње традиционални Новогодишњи вашар, те тако новогодишња светковина може да почне.

Дотеран и улицкан, са богатим музичким програмом на трговима, Београд дочекује своје новогодишње госте. Процењује се да ће их бити од 70.000 до 100.000.

"Божићне и новогодишње празнике смо ове године развукли на месец и по. Све ће то граду донети приход, дакле, нико не троши новац из беса, него се ради о томе да ви улажете неки новац да бисте добили од четири до осам пута већу зараду", каже директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Београд има 87 хотела различитих категорија и сви они ових дана имају разлога за задовољство.

"Заиста имамо велику попуњеност, много људи ће доћи у Београд. Хотели су продали од 80 до 90 одсто својих капацитета. Доста се урадило на анимацији тржишта последњих година и то даје резултате", истиче Томислав Момировић из Удружења хотелијера и угоститеља "Хорес".

Гостију ће бити и у хостелима и приватном смештају. Интензивније резервације су кренуле почетком децембра.

"Прве резервације смо имали још пре пар месеци. Очекујемо доста гостију, највише из бивших југословенских република, али и из Русије, Турске и Грчке", каже Маја Кисин из апартмана "Кристал код".

Нажалост, и овог децембра је много оних који апартмане издају на црно и тако пуне само своје џепове.

Београд током новогодишњих празника много заради од страних туриста. Та би зарада била и много већа када би сви власници приватног смештаја регистровали своју делатност и ушли у легалне токове. Ето посла за Туристичку инспекцију у Новој, 2016.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи