Читај ми!

Просветарима понуђена помоћ од 5.000 или 6.000 динара

На данашњем састанку у Влади Србије понуђено да свакомe ко ради у образовању до краја месеца буде исплаћено 5.000 или 6.000 динара, саопштила Унија синдиката просветних радника Србије.

Унија синдиката просветних радника Србије (УСПРС) саопштила је да није задовољна понуђеном сумом.

"С обзиром да се Унија залагала да та помоћ буде у висини једне просечне плате запосленог, овим износом нисмо задовољни", наводи се у саопштењу.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић изјавио је да би просветни радници требало да добију једнократну помоћ око 1. децембра, чији ће износ утврдити Министарство финансија.

"У сваком случају, које год буде решење премијер (Александар Вучић) ће морати да разговара са Међународним монетарним фондом о томе и након тога ми ћемо знати која је висина (помоћи)", рекао је Вербић.

Додао је да је данашњем састанку са представницима синдиката просветних радника присуствовао и премијер Србије који је потврдио да ће бити испуњено оно што је обавеза Владе.

Према споразуму који је потписан са синдикатима просветара који су штрајковали због смањења зарада у јавном сектору, запосленима у просвети до краја године би требало да буде исплаћена једнократна помоћ у висини до једне плате.

Вербић је додао да је на састанку била и министарка за државну управу и локалну самоуправу Кори Удовички, али да није било речи о Нацрту закона о платама у јавном сектору. Према његовим речима, плате у јавном сектору биће тема посебног састанка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи