Вербић: Око 1. децембра помоћ за просветаре

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић најавио је да би око 1. децембра просветари требало да добију помоћ.

Помоћ коју би просветари требало да добију, зависи од техничког решења, односно како Министарство финансија то буде решило, рекао је Срђан Вербић. Додаје да ће премијер Александар Вучић, које год да буде решење, морати да разговара са ММФ-ом о томе.

Након тог разговора, како каже Вербић, знаће се и која је висина те помоћи која би око 1. децембра требало да буде исплаћена.

Наводећи да је представнике синдиката, као што је обећано, примио премијер, Вербић је навео да је на том састанку била и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички, али да тада нису разговарали о нацрту закона о платама.

"То очигледно остаје као тема за један посебан састанак, да се бавимо само тиме", рекао је Вербић.

Министар сматра да постоји сагласност да то мора да се уради, свиђало се некоме или не како тај закон изгледа.

"Морамо да уредимо систем плата у јавном сектору, и ако овај предлог није довољно добар, треба да направимо неки други, али не смемо да одустанемо од тога, дакле мора да се зна ко колику плату има у јавном сектору", закључио је Вербић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи