Читај ми!

Вакцинација против грипа почиње на време

Грипа за сада још нема, али зато вакцине против грипа има. За ову сезону набављено је 243.130 доза које ће бити дистрибуиране установама према плану потреба које је сачинио Институт “Батут”.

У појединим местима попут Смедеревске Паланке већ почиње вакцинација, а наредних дана вакцина стиже и у београдске домове здравља, сазнаје РТС.

Према речима педијатра из Дома здравља Палилула Бранке Ђурић-Стојановић када је реч о деци,  вакцину против грипа треба да приме само деца са хроничним болестима, асматичари по препоруци пулмолога и особе старије од 65 година.

"Имунитет се стиче у року од две до три недеље од пријема вакцине", каже Бранка Ђурић-Стојановић.

Претходних месеци суочавали смо се са несташицом вакцине из обавезног календара имунизације попут ММР-а, међутим места за забринутост родитеља нема, каже докторка Ђурић-Стојановић.

"Имамо све вакцине, код нас није било несташица али је било у појединим домовима здравља спорадичних несташица. Међутим, родитељи не треба да брину јер ће сва деца бити вакцинисана као што је предвиђено до друге године", рекла је Бранка Ђурић-Стојановић за РТС.

Последња информација из Министарства здравља јесте да до краја недеље стиже 33.000 доза вакцине коју смо набавили и платили.

У међувремену је одлучено да уместо друмским саобраћајем, због проблема на граничним прелазима, вакцина стигне авионима тако да ће до краја недеље бити испоручене дозе неопходне за квартални период.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи