Читај ми!

Стиже зима, неопходни већи капацитети за прихват избеглица

На регионалној конференцији у Београду под називом "Балканска рута и избегличка криза" биће указано на могућа решења за избеглице која ће бити представљена свету, каже за РТС извршни директор Групе 484 Владимир Петронијевић. Неопходно ојачати капацитете за прихват и збрињавање избеглица пред надолазећу зиму, указује Петронијевић.

Владимир Петронијевић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да организације цивилног друштва доприносе решавању избегличке кризе и додаје како је избеглицама указана пре свега хуманитарна и психо-социјална подршка.

Петронијевић истиче како постоји већи простор за заједничко деловање и додаје како су циљеви конференције у Бограду која ће имати више од 70 учесника да се свету представе могућа решења.

На подсећање како се регион није представио у најбољем светлу по питању избегличке кризе, Петронијевић истиче како су организације цивилног друштва увек лакше сарађивале чак и када су односи држава били на најнижем нивоу.

Сматра како предстојећа конференције може да поспеши једну врсту регионалне сарадње и да подстакне отворен регионални дијалог у региону.

Петронијевић указује како су на конферецију позване и оне државе из региона које нису директно биле погођене мигрантском кризом.

Подсећа како се рута може мењати у зависности од тога колико границе буду отворене и закључује како је та промена могућа управо у овом периоду када долази зима и да је зато неопходно ојачати капацитете за прихват и збрињавање избеглица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи