Читај ми!

Удовички: Морамо да заштитимо инспекторе

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички осудила је напад на инспектора за друмски саобраћај Милана Дракулића из Ваљева, на Аутобуској станици Шабац, док је контролисао превознике у још једној акцији сузбијања сиве економије.

Кори Удовички је навела да је жалосна чињеница да ово мало инспектора које Србија има, а који имају тако важан задатак, треба да стрепи за свој живот сваки дан када одлази на посао упитавши да ли треба да нашим инспекторима облачимо панцире и обезбеђујемо пратњу, јер се суочавају са бескруполозним људима, преноси Танјуг.

"Милан Дракулић је штитио безбедност наших грађана у саобраћају, као и буџет Републике Србије, од ког нам зависе школе, путеви и запошљавање", навела је Удовички која је председавајућа Координационе комисије за спровођење инспекцијског надзора и Координационог тела за усмеравање активности на сузбијању сиве економије.

Она је, како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу са медијима, рекла да свакако треба јачати сарадњу инспекција и полиције, али да је потребна и снажна морална осуда оваквог бескрупулозног понашања и треба ојачати свест код свих грађана да је инспекција на њиховој страни.

"Са Законом о инспекцијском надзору, Србија коначно има алат да заустави нелегалне превознике, трговце, препродавце и све остале који сматрају да на брз, лак и непоштен начин зараде на нама. Али Србија сад има и обавезу - да наше инспекторе заштити, а неодговорне и бескрупулозне грађане процесуира и осуди", навела је Удовички.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи