Читај ми!

Отворен приступни пут Пупиновог моста

Приступну саобраћајницу моста Михајло Пупин отворили су потпредседница владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, градоначелник Београда Синиша Мали и амбасадор НР Кине у Србији Ли Манчанг, а пресецању врпце присуствовао је премијер Александар Вучић.

Реч је о приступном путу Пупиновом мосту од Зрењанинског пута до Овче, у дужини од 7,6 километара, преноси Танјуг.

"Пре краја године, 27. децембра, моћи ћете одавде да идете најбољим аутопутем који имамо у Србији, јер је ово једини аутопут који има три возне траке. Он је најбржи и најбољи", рекао је Вучић.

Амбасадор Кине казао је да је то први заједнички пројекат влада Кине и Србије, а да се о другим важним пројектима разговара и да је уверен да ће се успешна сарадња наставити. Он је истакао да кинеска влада даје подршку кинеским компанијама које улажу у Србију и да су политички односи на веома високом нивоу. 

Премијер Вучић рекао је да се воде озбиљни разговори са једном кинеском компанијом о продаји "Железаре Смедерево"  

Ли је уверен да ће у новембру, током посете премијера Вучића Кини, бити потписан низ споразума. 

Министарка Зорана Михајловић је раније најавила да ће преостали део приступне саобраћајнице од Овче до Панчевачког пута бити завршена до краја године, када ће бити завршен цео пројекат изградње Пупиновог моста са приступним саобраћајницама у дужини од 21 километар.

Раскрсница са Овчанским путем биће четворокрака са семафорима којом ће бити омогућен приступ Северној тангенти, а укупна вредност инвестиције је 44 милиона долара.

Деоница од Овчанског до Панчевачког пута, која обухвата и мост преко пруге дужине 544 метара и мост преко канала Себеш дужине 120 метара, укупне је дужине око 4,3 километара.

Такозвана Северна тангента, од саобраћајнице Т-6 до Панчевачког пута, приступни је пут Пупиновом мосту преко Дунава, између Земуна и Борче.

Завршетком целе приступне саобраћајнице мосту транзит ће бити измештен из центра Београда, а она ће са по три саобраћајне траке повезати Београд на правцу од Зрењанинског до Панчевачког пута.

Та саобраћајница ће повезати четири путна правца – од Београда ка Шиду, Хоргошу, Зрењанину и Вршцу.

Северна тангента почине саобраћајницом Т6 од Новосадског пута преко Улице Цара Душана.

Мост између Земуна и Борче је отворен за саобраћај у децембру 2014. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи