Читај ми!

Деца Европе код председника Николића

Председник Србије Томислав Николић приредио је са супругом Драгицом пријем поводом 46. Међународног сусрета деце Европе "Радост Европе", у Палати Србија.

Председник Николић је захвалио деци што су своју радост донела у Београд, преноси Танјуг.

"Хвала и вашим родитељима и наставницима што су имали довољно разумевања да вас препусте Београду и Србији, потпуно мирни зато што сте дошли у земљу и међу људе који децу воле више од свега – и туђу и своју и који ће о вама бринути као о својој деци", рекао је Николић.

Председник је изразио и захвалност што манифестација траје деценијама. "Наставиће се и са вашом децом, а Србија ће увек бити ту, отворена, спремна да вас прими, да вас угости и да пружи оно што има", поручио је деци која су ове године дошла из 17 земаља.

Претходно је његова супруга, председница Одбора манифестације "Радост Европе" Драгица Николић поздравила децу, госте, учитеље и волонтере.

"Сваке године у ово време Београд постаје европска дечја престоница, престоница игре и песме, дружења и пријатељства, престоница радости. Због вас је Београд већ 46 година најлепши с јесени, у овим данима када са својим домаћинима испуните улице осмесима", рекла је Драгица Николић.

Како је додала, деца се разумеју и без превода, јер су "радовање и безбрижност, загрљаји и другарство, песма и игра – језик који свако на свету разуме".

"Радост Европе" је београдско породично благо, наследство које се брижљиво чува и преноси с колена на колено, истакла је Драгица Николић.

"Желим вам да са овог путовања понесете најлепше успомене, да чувате своја београдска пријатељства као највећу драгоценост, да их негујете за цео живот и да упамтите да су вам врата Београда и срца Београђана сада и заувек широм отворена", поручила је супруга председника.

На пријему су са својим фолклорним играма и песмом наступила деца из Белорусије, Пољске и Русије, у живописним народним ношњама.

Специфичност те манифестације је да су мали гости из 17 европских земаља смештени у домове деце из 17 београдских основних школа, тако да више од 500 малишана директно учествује у свим програмима.

Традиционални међународни сусрет одржава се од 2. до 5. октобра, у организацији Дечјег културног центра Београд и под покровитељством Градске управе Града Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи