Читај ми!

Ускоро извештаји ревизије финансија СНС-а, СПС-а и ДС-а

Председник Државне ревизорске институције Радослав Сретеновић изјавио да би коначни извештаји о резултатима ревизије финансијских извештаја СНС-а, СПС-а и ДС-а могли да буду завршени крајем новембра.

Државна ревизорска институција ће СНС-у, СПС-у и ДС-у уручити половином месеца нацрт извештаја о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања за 2014. годину, рекао је Радослав Сретеновић и истакао да се очекује да би коначни извештаји о резултатима ревизије могли да буду завршени крајем новембра, преноси Танјуг.

ДРИ је почетком јуна почео ревизију финансијских извештаја за СНС, СПС и ДС, а у току је израда нацрта извештаја.

"Трудићемо се да истовремено уручимо извештаје свим тим странкама у којима се спроводи поступак ревизије", рекао је Сретеновић.

Објашњавајући даљу процедуру, председник ДРИ је рекао да ће након достављања нацрта извештаја политичке странке имати право, у складу са законом, да уложе приговор у року од 15 дана.

Након тога следи "рашчишћавајући" састанак са представницима странака, на коме би требало да се расправе примедбе и утврде нове чињенице, а потом ДРИ саставља предлог извештаја на који странке такође могу да поднесу приговор.

"После тога, почетком новембра ДРИ ће уручити и предлог извештаја странкама, на који такође имају право приговора у року од 15 дана, а очекујем да коначни извештаји угледају светлост јавности крајем новембра месеца", каже Сретеновић.

Сретеновић је похвалио представнике све три странке што су се одазвале активностима ДРИ и доставиле сву потребну документацију.

"Сва добијена документација је прегледана, а представници ДРИ имали су о дличну и коректну сарадњу са странкама", рекао је председник и додао да су ревизори сву тражену документацију добили на време.

Није било никаквих ускраћивања документације, а процес ревизије код све три странке обављан је истовремено, прецизирао је Сретеновић.

Сретеновић није могао да каже да ли ће након што буде завршена ревизија финансијских извештаја у СНС-у, ДС-у и СПС-у бити спроведена и код других странака, будући да се још увек не зна да ли ће програм ревизије за 2016. обухватити политичке странке и које.

"ДРИ ће у складу са законом крајем године усвојити програм ревизије за наредну годину, а да ли ће и које странке бити ревидиране о томе сада не можемо да кажемо детаљније", рекао је Сретеновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи