Читај ми!

Потврђен идентитет дечака и девојчице пронађених у Бугарској

Нишка полиција саопштила је да је утврђен идентитет дечака и девојчице из Ниша који су јуче пронађени у избегличком кампу код Софије, јавља дописник РТС-а.

Српска полиција у сарадњи са Интерполом пронашла је јуче нестале Момчила Петковића (17) и Анђелу Стојнев (13) из Ниша у избегличком кампу код Софије.

Амбасада Србије у Софији ће у понедељак упутити званичан захтев Бугарској за преузимање деце. Како незванично сазнајемо, проблем може да представља то што су као малолетници илегално прешли српско-бугарску границу.

Незванично, дечак и девојчица су прешли границу код Књажевца, пријавили се као избеглице у кампу где су смештени Ирачани и дали лажна арапска имена. Наводно су ушли у процедуру за добијање статуса избеглице.

Момчило је открио своје право име и презиме када му је речено да ће бити депортован за Ирак.

Нишкој полицији је 25. септембра пријављен нестанак Момчила и Анђеле и од онда се за њима трагало.

Анђела је ученик основне, а Момчило средње школе. Наставници кажу да ништа није наговештавало да ће двоје младих отићи од куће. Један од родитеља потврдио је раније РТС-у да се дечак и девојчица познају два месеца и да су им од прошлог петка мобилни телефони недоступни.

РТС је незванично сазнао да су Анђела и Момчило ауто-стопом из Ниша отишли у Књажевац и да су возачу, који им је понудио суву одећу и храну, рекли да иду код друга у Зајечар.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи