Дан Радио Београда

Свечаним уручењем награда "Златни микрофон" и "Неда Деполо", Радио Београд је прославио 91. рођендан. Првог октобра 1924. године почео је с радом, био је први електронски медиј на Балкану и један од првих у Европи.

Првог октобра 1924. године, из студија у згради у Кнез Михаиловој улици, званично је почело емитовање редовног програма радио-станице "Београд-Раковица" и овај дан означавамо као почетак радио-дифузије у Србији.  

Директор Радио Београда Миливоје Михајловић уручио је у Каменој сали годишње награде "Златни микрофон" заслужним појединцима за вишегодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма. 

Награде Радио Београда "Златни микрофон" за 2015. годину добили су: Снежана Ристић, дугогодишњи новинар и уредник Другог програма Радио Београда, од 2007. на месту одговорног уредника Редакције за културу, Марица Милчановић Јовановић, спикер-водитељ на Трећем програму Радио Београда, Саша Д. Ковачевић, дугогодишњи аутор и водитељ емисије „У здравом телу здрав слух" која се емитовала на таласима Првог програма Радио Београда и Београда 202 и Дијана Иванов Кадић и Зорка Ђукановић, ауторке емисије "Таласање" Првог програма Радио Београда.

Уручене су и студентске награде "Неда Деполо", које Радио Београд 2 већ десет година додељује за креативни допринос радио-изразу. Добили су их студенти Факултета драмских уметности у Београду Јована Томић, Илија Ђорђевић, Сташа Петровић и Дора Филиповић.

Данас, слушаоци Радио Београда имају на располагању 4 програма који емитују вести, емисије о значајним политичким и друштвеним темама, врхунске садржаје културе, музичке хитове...

Почело је програмом који је емитован три пута недељно. Чинили су га концерти, вести, извештаји о водостању. 

Сарадници Радио Београда били су наши књижевни великани, и сам Нобеловац Иво Андрић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи