Читај ми!

Драгослав Шумарац по други пут потпредседник ЕЦЕЦ-а

Проф. др Драгослав Шумарац, председник Скупштине Инжењерске коморе Србије, на Дванаестој седници Генералне скупштине Европског савета инжењерских комора је по други пут изабран за потпредседника ЕЦЕЦ-а.

Драгослав Шумарац каже да овај реизбор представља велико признање члановима Инжењерске коморе Србије као и нашој земљи, саопштено је из Инжењерске коморе Србије.

За председника ЕЦЕЦ-а изабран је по други пут мр Чртомир Ремец, председник Инжењерске Зборнице Словеније, а за секретара Клаус Тиридел из Аустрије.

Поред проф. Шумарца за потпредседнике ЕЦЕЦ-а, на седници оджаној 26. септембра, изабрани су и проф. Зигмунт Мејер из Пољске и, такође по други пут, Хансјорг Летзнер из Италије.

Одлуци Генералне скупштине ЕЦЕЦ-а да поново изабере професора Шумарца на ово место су у великој мери допринели и веома добри резултати програма континуираног професионалног усавршавања који професор Шумарац води као председник Радне групе.

Пошто је Инжењерска комора Србије 2005. године примљена у пуноправно чланство Европског савета инжењерских комора, у раду Генералне скупштине ЕЦЕЦ учествовали су проф. Шумарац и председник Коморе проф. др Милисав Дамњановић.

Од 2014. године чланице ЕЦЕЦ-а заједнички спроводе програм континуираног професионалног усавршавања својих чланова у којем српска Комора активно учествује, а проф. др Шумарац је председник Радне групе за спровођење овог програма.

ЕЦЕЦ заступа професионалне интересе лиценцираних инжењера, јача активно учешће инжењерских комора у процесу хармонизације националних прописа и стандарда према заједничким европским прописима.

Проф. Шумарац је редовни професор на Грађевинском факултету у Београду и члан Европске академије наука са седиштем у Лијежу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи