Читај ми!

Портал Бебац тражи епидурал бесплатан за све труднице

Родитељски портал "Бебац" оцењује да је одлука управе Гинеколошко-акушерске клинике (ГАК) "Народни фронт" из Београда о поскупљењу епидуралне анестезије за труднице на порођају лоша и апеловао на остала породилишта у Србији да то не чине.

Портал Бебац је поручио да приликом доношења одлука о поскупљењу интервенција за породиље управе породилишта треба превосходно да се воде бригом о будућим мајкама, а не новцем, преноси Бета.

"Породилишта која се утркују да изнивелишу цену епидурала са другим породилиштима, уместо што подижу цене требало би да се угледају на ГАК 'Вишеградска' и 'Драгиша Мишовић' и обезбеде трудницама бесплатан епидурал", пише у саопштењу портала Бебац.

Како се наводи у саопштењу, епидурална анестезија се на порођају користи свуда у свету, а да ли ће је искористити треба да одлучи будућа мајка.

"Нехумано је да неке труднице имају привилегију за безболан порођај, само зато што имају новац. Нарочито због тога што су у питању државна породилишта, а не приватна", пише у саопштењу.

Бебац је апеловао на Министарство здравља да "иде у корак с временом" и епидуралну анестезију измести из ванстандардних услуга у оне подразумевајуће, односно да препоручи породилиштима да епидурал буде бесплатан за све.

"Државна породилишта морају да имају усаглашен став по овом питању, а ми данас имамо ситуацију да је у појединим породилиштима ова услуга бесплатна, у другима је начин за добру зараду, док их у трећима уопште нема, односно има само за одабране", упозорио је Бебац.

Епидурална анестезија у ГАК Народни фронт коштала је 12.000 динара, али је та установа најавила поскупљење на 15.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи