Читај ми!

Сарадња РTС-а и Ансамбла "Коло"

Генерални директор ЈМУ Радио-телевизија Србије, Драган Бујошевић, и в. д. директор Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло", Владимир Декић, потписали су споразум о сарадњи.

Небојша Брадић, главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма РТС-а, рекао је да РТС жели да подржи активности Ансамбла "Коло", али и да обогати своју архиву и програм квалитетним садржајем Ансамбла који је активно присутан од 1948. године.

"Поред онога што је Ансамбл учинио у претходном периоду, чувао, представљао и репрезентовао културно наслеђе, радили су и на уметничком обликовању културног наслеђа - игара, песама, обичаја, народних ношњи", рекао је Брадић.

Путујући по свим континентима, додао је, Ансамбл је био прави амбасадор српске културе и традиције.

"Желимо да Ансамбл 'Коло' у нову сезону уђе ојачан капацитетима које РТС поседује", напоменуо је Брадиић.

Владимир Декић је захвалио РТС-у што је у Ансамблу "Коло", на првом месту, видео партнера, и то не само због богате прошлости, већ и због узбудљиве садашњости и изазовне будућности.

"Ми већ сутра отварамо нашу 68. сезону, а у наредном периоду понудићемо и једну нову програмску линију вашој кући, као једином правом и адекватном партнеру. Сигурни смо да је ово само почетак партнерског односа, који ће бити на нивоу поверења, размене и будућих успеха", навео је Декић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи