Читај ми!

Одата почаст мајору Милану Тепићу

Уз војне почасти и полагање венаца одата је пошта мајору ЈНА Милану Тепићу који је пре 24 године страдао током сукоба са хртватским паравојним снагама у селу Беденик, недалеко од Бјеловара.

После опела на спомен плочу Милану Тепићу венце су положили чланови породице и пријатељи, представници Министарства одбране и Војске Србије и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који је истакао да српски народ никада неће престати да памти своје хероје, преноси Танјуг.

"Сви велики народи постоје на великој жртви, сви велики народи своје трајање кроз историју мере по људима као што је био мајор Тепић. Прођу ратови заборави се шта су били, заборави се када су били, али се велике жртве и велики јунаци никада не забораве", рекао је Вулин.

Истакао је да је мајор Тепић доказ да српски народ никада неће престати да буде храбар, да никада неће престати да верује и да никада неће престати да има појединце који су спремни да се жртвују.

Према његовим речима, српски народ памти хероје - од Обилића до Синђелића, Танаска Рајића, преко мајора Драгутина Гавриловића до мајора Тепића, па до хероја са Кошара.

"Тепић и Стојадин Мирковић (19) војник који је одбио наређење да оде већ је остао са њим су доказ да су Срби велики народ и да као и сви велики народи могу да се позову на веће и боље од себе, тако смо настали тако трајемо", рекао је Вулин.

Вулин је изразио наду да ратова више никада неће бити и уверење да Србија никада неће престати да памти своје хероје.

"Надамо се да ратова више никада неће бити и Србија ће увек учинити све да живи у миру са суседима. Трудиће се да помогне миру где год и колико год може, али никада неће престати да памти своје хероје", рекао је Вулин.

Пре 24 година, на данашњи дан мајор Милан Тепић, командант складишта борбених средстава "Барутана" у селу Беденик, недалеко од Бјеловара, га је ради спречавања његове предаје припадницима Збора народне гарде дигао у ваздух са 170 тона експлозивних средстава.

Том приликом су страдали и Тепић и војник 19-годишњи Стојадин Мирковић, који, упркос Тепићевој наредби, није хтио да се преда док је хрватска страна потврдила губитак 11 својих војника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи