Читај ми!

Селаковић положио камен темељац за зграду суда у Рашкој

Министар правде Никола Селаковић положио је камен темељац за потпуно нову зграду Прекршајног суда у Рашкој, чије је усељење најавио за Дан државности 2016. године.

Министар правде Никола Селаковић истакао је да је то прва зграда за правосудне органе која се у Србији гради после 19 година, а последња је, како је навео, била за Општински суд, сада Основни суд у Обреновцу 1996, преноси Танјуг.

Наводећи да је укупна вредност ове зграде са ПВД-ом нешто виша од 31 милиона динара, министар је напоменуо да је сам Прекршајни суд у Рашкој прошле године у буџет Републике Србије унео 18,6 милиона динара.

"То значи да ће за мање од две године ова зграда радом Прекршајног суда бити у потпуности исплаћена", нагласио је Селаковић.

У опремању ће, како је навео, много помоћи Америчка агенција за међународну сарадњу УСАИД.

"УСАИД је наш велики партнер захваљујући коме смо реновирали многе прекршајне судове у Србији, али учинили много и на јачању владавине права и издвајању судства и тужилаштва као чланица правосуђа из утицаја извршне власти, нарочито судства кроз различите пројекте које смо спровели", истакао је министар правде.

Он је подсетио да је Министарсво правде 2012. радило на два објекта, 2013. на шест објеката, 2014. на 10 објеката, док је ове године по броју квадрата започело највише и улагањима премашило цифру од 10 милиона евра.

Селаковић је напоменуо да ће у Рашком округу крајем ове године уз помоћ Евроспке комисије почети потпуно реновирање зграде Основног суда у окружном центру у Краљеву.
Председница Прекршајног суда у Рашкој Зорка Марић истакла је да је посебна част што, после 19 година, прва зграда суда ниче у том малом граду за тај мали суд који се, како је навела, много борио да до тога дође.

Полагању камена темељца присуствовали су функционери града, правосуђа и Рашког округа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи