Читај ми!

НУНС критикује комуналну полицију

Независно удружење новинара Србије осудило је поступак Комуналне полиције Београда која је забранила новинарској екипи сајта "Истиномер" да снима на јавној површини испред ресторана "Саванова", где се гради "Београд на води", и написала им прекршајне пријаве.

"НУНС захтева од надлежних да хитно испитају цео случај и утврде одговорност комуналних полицајаца који су прекорачили своја овлашћења ометајући новинаре да несметано раде свој посао на јавном месту и у интересу јавности", наводи се у саопштењу НУНС-а, а преноси Бета.

Како је раније саопштила редакција Истиномера, екипи која је снимала интервју са Добрицом Веселиновићем из Иницијативе "Не да(ви)мо Београд" најпре је из ресторана "Саванова" поручено да се одмах удаље, јер власник не дозвољава снимање у близини објекта који је на плацу најављеног насеља "Београд на води".

Пошто чланови новинарске екипе то нису учинили, убрзо је стигло двоје комуналних полицајаца, који су инсистирали на томе да се екипа удаљи, јер је, како су казали, у питању градилиште.

Након тога, дошло је још седам комуналних полицајаца који су написали прекршајне пријаве новинарки, двојици сниматеља и фоторепортеру Истиномера, као и Добрици Веселиновићу.

"Десетак комуналних полицајаца, заједно са приватним обезбеђењем, вербално су нас напали уз гурање и повике како се ради о приватном поседу, док смо покушавали да снимимо емисију на обали Саве", навели су представници иницијативе "Не да(ви)мо Београд на свом Фејсбук профилу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи