Читај ми!

Комшије су најбољи туристи

Све земље на свету имају највише туриста из региона. Зато су наступи на Сајмовима туризма у суседним земљама веома важни. У Бањалуци је управо завршен Сајам туризма на којем је за туристичка места у Србији владало највеће интересовање.

Комшије су најбројнији туристи у свакој земљи. Тако је и у Србији. После домаћих туриста највећи број њих нам долази из Босне и Херцеговине.

"Србија је свима нама јако драга па mi је тешко да кажем где најрадије идемо. Чим пређете у Србију осетите неку врсту неописивог задовољства. Кренемо од Београда па идемо даље доле на југ и не знате који је део лепши", каже директор Туристичке организације Бањалуке Остоја Барашанин.

У Туристичкој организацији Србије очекују рекордне резултате што се тиче посете туриста из БиХ.

"Ове године у првих седам месеци ове године број туриста је већи од 45.000 што је за 30 одсто више него у истом периоду прошле године. До краја године очекујемо преко 80.000 туриста из БиХ што је најбољи резултат у последњих 20 година", каже Александар Шуша из ТО Србије.

Савремени туриста је веома захтеван. Он је знатижељан и активан.

"Данашњи туриста неће само да иде на плажу. Он хоће да свакога дана има нови доживљај, да је свакога дана на новој дестинацији и да свакога дана чује неку нову причу", објашњава директорка Туристичке организације Републике Српске нада Јовановић.

У свету се води жестока борба за сваког туристу па је добро да се у тој борби туристички агенти удруже.

"Удружени и на нивоу Србије и Републике Српске, али и на нивоу целе бивше Југославије смо веома интересантни, пре свега туристима са далеког истока који желе да у 13-14 дана колико бораве у Европи, обиђу што је могуће више дестинација", каже директор ЈУТЕ Александар Сеничић.

Србија и Република Српска имају шта да понуде туристима а највећу шансу имају ако се на страним тржиштима представлају заједно, као што су то почетком септембра учиниле у Москви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи