Даници Вученић награда "Освајање слободе"

Награда "Освајање слободе", која се додељује женама заслужним за афирмацију демократије, људских права и толеранције у политичкој комуникацији, свечано је додељена новинарки Даници Вученић у "Миксер Хаусу".

Даница Вученић, ауторка емисије "Један на један" на Радио-телевизији Војводине која је у марту напустила новинарство, изјавила је да има утисак да је награду добила за пораз, и да се сматра "пораженом новинарком", преноси Бета.

"Ако професионални пораз могу на било који начин да сместим у контекст слободе, онда могу да кажем да сам освојила таман толико слободе да сама одредим време свог одласка", казала је Даница Вученић, примајући награду од прошлогодишње добитнице и председнице жирија, професорке Данице Поповић.

Награду је доделио Фонд Маја Маришчевић-Тасић по јубиларни, петнаести пут, а жири су чиниле раније добитнице, међу којима су Ружица Ђинђић, Србијанка Турајлић, новинарке Оља Бећковић и Бранкица Станковић.

Признање се традиционално додељује 24. септембра, на дан када су 2000. године одржани избори на којима је поражен тадашњи председник СР Југославије Слободан Милошевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи