Читај ми!

Избеглице журе ка Мађарској

Кроз прихватни центар у Прешеву и Камп у Миратовцу данас је прошло око 2.500 избеглица са Блиског истока. Највећи број је одмах аутобусима упућиван у Београд.

Процедура регистрације избеглица у Прешеву иде брзо зато што је повећан број полицијких службеника, јавља дописник РТС-а.

Све службе у центру раде 24 сата. Мигранти су нестрпљиви, журе да што пре стигну до Мађарске али не знају да је граница затворена.

У београдским парковима данас је било три пута мање избеглица него протеклих дана. Њих око 200, док их је раније обично било око 700 људи. Мање је и полазака са аутобуске станице - свега 52, док је пре два дана ка северу дневно ишло и више од 70 аутобуса.

Волонтери који помажу избеглицама то објашњавају пре свега журбом ка граници - да се искористе последњи дани, па и сати и уђе у Мађарску, док на снагу не ступе нови прописи.

У Центру за помоћ тражиоцима азила сматрају да би затварање Мађарске границе могло да доведе до тога да се већи број избеглица дуже задржава у Србији.

Подсећају да је Мађарска према међународном праву дужна да пусти избеглице у своју земљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи