Читај ми!

У салама за прославе четвртина непријављених радника

Инспектори за рад су контролом 209 објеката са салама за организовање прослава открили да четвртина особља ради "на црно", саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

У контроли објеката која је извршена 12. септембра, на целој територији Србије инспектори су од укупно 736 затечених радника утврдили да је 183 особе радило "на црно", односно да послодавци са њима нису закључили уговоре о раду, и да их нису пријавили на обавезно социјално осигурање, преноси Бета.

Највећи број непријављених радника затечено је у Моравичком округу, и то код два послодавца који су имали по 10 непријављених радника.

Инспектори рада су донели решења о отклањању неправилности и наложили послодавцима да запосле раднике.

Додаје се да су због прекршаја у области радних односа, инспектори поднели 21 захтев за покретање прекршајног поступка.

Изречено је девет новчаних казни, а донето је и 53 решења са налозима за отклањање утврђених неправилности у области радних односа.

Инспектори су контролисали и пет локација на којима се "на црно" изнајмљују сале за прославе, у којима је радило осам особа.

Нерегистрованим субјектима наложено је да без одлагања покрену поступак за упис у одговарајући регистар и забрањен рад до испуњења прописаних услова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи