Читај ми!

Епидемиолошка ситуација стабилна

Здравствени систем Србије је веома брзо одговорио на мигрантску кризу, избеглице су добиле адекватну здравствену негу уколико им је била потребна, а епидемиолошка ситуација у земљи је стабилна, изјавио је помоћник министра здравља Зоран Панајотовић.

Панајотовић је, након састанка са представницима здравствених установа, рекао новинарима да све већи број миграната захтева већи број лекарских екипа, као и више финаснијских средстава, али да је систем спреман да обезбеди мигрантима адекватну помоћ, пренео је Танјуг.

Панајотовић је додао да Министартсво очекује помоћ УНХЦР-а, Црвеног крста и других организација и напоменуо да је међу мигрантима све већи број трудница и жена са децом.

"Пратимо ситуацију и спремамо се за погоршање временских услова, очекујемо већи број инфекција и спремни смо да омогућимо да мигранти, уколико затреба, буду збринути и у болницама", рекао је Панајотовић.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Слађана Марковић Стојановић рекла је да је на састанку договорено да Канцеларија, заједно са Министарством здравља, ангажује додатне лекрске екипе са Косова које ће помагати у камповима у Миратовцу и Прешеву, и то већ током наредне недеље.

Директор Дома здравља Прешево Митхат Сахити рекао је да је ситуација у Прешеву алармантна, јер сваки дан пристиже све већи број избеглица.

"У два кампа пружамо им сву неопходну негу и мигранти нам се нису жалили. Најчешће се зале на премор и дехидрацију, високу температуру", рекао је Сахити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи