Читај ми!

ФАЗ: Пуно похвала Србији за опхођење према избеглицама

Србија је добила похвале са многих страна за своје опхођење према избеглицама, истиче немачки дневник "Франкфуртер алгемајне цајтунг" (ФАЗ), додајући да се Србија издигла по овом питању изнад свих својих суседа.

Тренутно се политика Београда јасно идзигла од осталих суседних држава, а то не важи само за Мађарску, већ и Бугарску, констатује ФАЗ, преноси Танјуг.

"Ниједан напад на мигранте у Србији. Само добра дела и помоћ за сиромашне људе. Поносна сам", преноси лист твит Тијане Лабан, портпаролке канцеларије немачке организације "Арбеитер-Самаритер-Бунд" (АБС) у Србији.

Док политика мађарске Владе премијера Виктора Орбана у ЕУ и међу европском елитом углавном изазива негодовање, премијер Александар Вучић и његова Влада, по мишљењу те исте елите, чине више позитивног него лошег, наводи франкфуртски лист.

Чак и многи активисти који се брину о избеглицама, који обично не говоре позитивно о Вучићу, налазе само речи хвале за српску владу, пише ФАЗ.

Лист преноси да је Вучић крајем августа изнео пут који ће следити Београд.

Реч је о људима у невољи, не криминалцима или терористима", рекао је Вучић, који је приликом посете једном прихватном центру у четвртак рекао да ће се Србија одговорно понашати према избеглицама и да жели да им помогне још више него до сада, подсећа ФАЗ.

Премијеру је лако говорити тако, јер зна да ће избеглице само проћи кроз Србију, критиковали су скептици на почетку, али, како констатује ФАЗ, Вучић је потом најавио да ће Србија прихватити одређен број миграната.

Такође, лист подсећа да је Министарство унутрашњих послова у више наврата забрањивало скупове десничарско-радикалних организација на којима је требало да се води кампања мржње против избеглица.

ФАЗ не заборавља да помене и хапшење двојице полицајаца који су покрали избеглице у Београду.

Док се Србима још из доба балканских ратова деведесетих година у иностранству приписује да су шовинистички и ксенофобични народ, Србија се 2015. укупно гледано, представља као мирна држава, која жели да помогне", закључује ФАЗ.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи