Читај ми!

Прешево, довољно хране и воде за мигранте

Последњих десетак дана Центар за прихват миграната у Прешеву дневно прими око 2.000 људи са Блистог Истока. Јуче их је било око 4.000, од ноћас до 18 часова стигло је 2.500 људи.

Испред Прихватног центра у Прешеву формиран је ред од неколико стотина људи. Чекају да уђу и добију неопходна документа да наставе путовања.

Сви они добијају пакете са храном и водом, а и лекова има довољно. Након преласка границе са Македонијом у кампу у Миратовцу добију прву неопходну помоћ, па настављају пут до Прешева и са документима настављају даље.

Људи са којима је екипа РТС-а разговарала кажу да у Србији нема проблема, и да се преко пријатеља информишу о ситуацији у Мађарској.

"Многи људи се плаше, моји пријатељи су већ два дана у Мађарској, то је проблем, али видећемо", каже мигрант из Сирије

"На граници између Грчке и Македоније није било ни хране ни воде, овде смо добро дочекани, били смо прво у мањем кампу а када смо дошли овде, добили смо и воду и храну", рекао је други мигрант из Сирије.

Бранислав Миленковић из Црвеног крста Србије каже да залиха хране има довољно до 20. септембра, по процени дневних потреба.

Лекарима у Прихватном центру и кампу прикључиће се додатне екипе лекара. Данашња смена лекара прегледала је око 150 пацијената, међу њима је било и доста деце са разним стомачним проблемима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи