Читај ми!

Помоћ исламске заједнице мигрантима у Београду

Представници Исламске заједнице Србије и муслиманског добротворног друштва "Мерхамет" из БиХ уручили су хуманитарну помоћ избеглицама са Блиског истока и Африке смештеним у парку поред аутобуске станице у Београду.

Према речима председника "Мерхамета" Хајрудина Шахића, ради се о интервентној помоћи у виду хигијенских средстава, воде и млека а вредност помоћи износи 10.000 евра, преноси Бета.

"Желимо да анимирамо све људе добре воље и да овим избеглицама, колико је то могуће, створимо нормалне услове за живот", рекао је Шахић.

Најавио је да ће у наредних месец дана бити отворена кухиња која ће дневно спремати 200-300 топлих оброка за избеглице које се налазе у Београду.

Представник Исламске заједнице Србије Муедиб Шахиновић рекао је да данашњом донацијом Србија и БиХ показују хуманост која не познаје границе.

"До сада је помоћ овим људима пружана кампањски а од данас покрећемо озбиљну хуманитарну акцију како би свака избеглица која пролази кроз Србију била дочекана на домаћински начин", рекао је Шахиновић.

Акцију прикупљања хуманитарне помоћи су организовале "Мерхамет" из БиХ и истоимена организација из Србије у сарадњи са Исламском заједницом Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи