Милетић: Не очекујемо забрану Прајда ове године

Члан Организационог одбора Параде поноса у Београду Горан Милетић рекао је да они као организатори не очекују да Прајд ове године буде забрањен и да ни власт не очекује за сада проблеме због одржавања Недеље поноса и Прајд шетње.

Оно што знамо из контаката са властима је да ни они не очекују за сада проблеме, рекао је Милетић новинарима у Нишу, пренео је Танјуг.

Рекао је да очекује да Прајд ове године прође без инцидената, да ће бити потребно много мање полиције, да ће држава бити на висини задатка као што је била прошле године.

Очекујемо већу подршку него прошле године јер је коначно скинут тај табу да држава не може да заштити учеснике Прајда, рекао је Милетић.

Члан Организационог одбора Бобан Стојановић рекао је новинарима да је прошлогодишњи Прајд показао да држава може да утиче да насиља не буде, као и да су сада институције приступачније, а проблеми ЛГБТ популације су видљивији.

Рекао је да су истраживања ове године показала да се 18 одсто испитаника изјаснило да познаје неку ЛГБТ особу, док је тај проценат износио 10 одсто у прошлој години.

Стојановић је рекао да је целокупни годишњи буџет за прошлу годину износио нешто мање од 27.000 евра, као и да је за хонораре оних који учествују у организацији манифестације издвојено 19 одсто од укупног годишњег буџета.

Организатори су најавили да ће Недеља поноса бити одржана од 14. до 19. септембра, а Прајд шетња планирана је за 20. септембар у Београду.

У нишком Медија центру одржана је дебата са темом овогодишњег слогана манифестације "Моја права - моји захтеви".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи