Читај ми!

Гашић: Пун допринос пружању помоћи мигрантима

Србија трпи велики притисак због великог броја миграната и Министарство одбране и Војска Србије дају пун допринос у пружању помоћи мигрантима на нашој територији, изјавио је министар одбране Братислав Гашић на састанку са замеником министра одбране Чешке Јакубом Лаковским.

Како је саопштило Министарство одбране Србије, Гашић је са Лаковским разговарао о могућностима за унапређење сарадње у области одбране, као и актуелној мигрантској кризи.
Констатовали су да је војна сарадња две земље добра, али да постоје објективне могућности за њено унапређење.

Гашић и Лаковски су, наводи се, разговарали и о војно-техничкој и војно-економској сарадњи две земље и нагласили да је потребно наставити и унапредити сарадњу у овим областима.

Министар Гашић је рекао да се нада да ће предстојећа посета министра одбране Чешке Мартина Стропницког бити снажан импулс даљем развоју сарадње у области одбране.

Оцењено је, наводи се, да су тежишне области сарадње војно-образовна и сарадња у области атомско-биолошко-хемијске одбране.

Како је саопштено, реализовано је више посета високог нивоа у оквиру програма ЕРАСМУС+ (размена наставног особља војних високошколских установа) и Програма унапређења образовања у области одбране.

Постоји, додаје се, одлична сарадња између Медицинског факултета у Храдец Кралову и Медицинског факултета ВМА, као и између Здруженог одбрамбеног АБХО центра изузетности из Вишкова и АБХО центра из Крушевца као Партнерског центра за образовање и обуку.

Заменик министра одбране Јакуб Лаковски члан је званичне делегације Чешке, која борави у посети Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи