Пајтић: Неопходна већа помоћ за мигранте

Привремени избеглички камп у Кањижи, кроз који је у претекле три седмице прошло 26.000 особа, обишао je војвођански премијер Бојан Пајтић нагласивши неопходност веће помоћ и из Европске уније за те људе.

Бојан Пајтић је након обиласка нагласио да пружање помоћи овим људима из Сирије, Ирака, Авганистата..."није ни политичко ни питање формалне природе, већ питање хуманости", преноси Танјуг.

Пајтић је навео и да се војвођанска влада придружила захтеву опшšтине Кањижа "да Република и ЕУ обезбеде више средстава, јер ово не може бити проблем само локалне самоуправе и Покрајине или само Републике".

Према његовим речима, то јесте глобални проблем, који надилази и границе нашег континента и којим треба да се бави међународна заједница".

"Придружили смо се захтеву општине Кањижа да Република пошаље додатних 50 полицајаца за ово подручје", рекао је Пајтић, саопштила је војвођанска влада.

Према његовим речима, то је битно због стварања амбијента у коме ће се људи осећати безбедно, "јер су овамо и стигли спасавајући живу главу".

Пајтић је додао да држава мора да пружи адекватан одговор на избегличку кризу, "јер најбоље знамо како изгледа избегличка мука", наводи се у саопштењу.

"Видели смо то у последњој деценији 20. века, када је више стотина људи избегло у Војводину и целу Србију... Због тога, чинимо све да се ови људи осећају као код куће онолико дуго колико ће боравити на нашем подручју", рекао је Пајтић.

Пајтић је са сарадницима претходно разговарао са руководством општине Кањижа, додаје се у саопштењу.

Констатовано је да Покрајина, од почетка настанка избегличке кризе у Суботици и Кањижи, испуњава све што је договорено у пружању помоћи овим локалним самоуправама.

Након помоћи у прехрамбеним и хигијенским артиклима Покрајинска влада је определила скоро 14 милиона динара за покривање највећег дела троšкова које је опстина Кањижžа имала у формирању избегличког транзитног центра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи