Читај ми!

Пешке до Крфа за болесну децу

У тренутку када се чини да цео југ пешачи на север, један човек са севера кренуо је према југу - да ода пошту својим прецима и помогне деци оболелој од најтежих болести. У Београду је почео свој пут до Крфа који финансира сам, али му је за нови инфузомат за Дечју онкологију потребна помоћ других.

До Крфа иде пешке путевима којима се повлачила српска војска у Првом светском рату. Марк Китинг, 47-годишњи Ирац, у друштву пса Паје хода како би одао пошту свом прадеди, који се борио на Солунском фронту, и деди своје супруге која је Српкиња.

Међутим, на пут га води и жеља да помогне деци оболелој од рака која се лече у Србији.

"То је веза између преживљавања и смрти, као пре 100 година. Тако су и мој деда и прадеда моје супруге преживели, иако је било веома тешко. Иста је борба и у болници где су деца оболела од рака", објашњава Китинг због чега је изабрао да хода за децу оболелу од рака.

Марк жели да сакупи 15.000 евра за нови инфузомат који је потребан Дечјој онкологији, па је тамо и започео свој пут до Крфа.

"Било ми је јако тешко да видим децу која су озбиљно болесна. Осећања су ми помешана јер желим да им помогнем", каже овај Ирац.

Истиче да је његова шетња од 2.000 километара ништа у поређењу са децом која се лече од рака.

"Ја ћу после четири месеца пешачења отићи кући и лепо прославити Божић, а они ће и даље бити у болници и борити се за живот", рекао је овај пешак.

Марк свој пут финансира сам. Све што тражи од других је да помогну деци оболелој од рака. Слањем СМС поруке, по цени од 100 динара на број 4080.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи