Читај ми!

Лесковац, град мириса и укуса

У Лесковцу вечерас почиње 26. Роштиљијада. Роштиљи су већ потпаљени, специјалитети привлаче прве госте. Kолико та манифестација с економске стране доноси Лесковцу?

Када заносни мирис ђаконија са скара прекрије Широку чаршију, почело је, а у престоницу роштиља стиже се са свих страна.

Уз ужарене роштиље искусни лесковачки мајстори. Ми се овде са машицама и рађамо, кажу помало у шали, многи жељно очекујући Роштиљијаду.

Роштиљџија Иван Миленковић каже да се заради колико-толико, понеки динар за кућу, што много значи кад си незапослен.

Веште руке ће направити бар пола милиона пљескавица, уштипака, ћевапа. За седам дана 70 тона искључиво лесковачког роштиљ меса, заштићеног производа. Биће добро ако се овако и настави.

Иван Илић из Дома ученика у Лесковцу каже да за сваки артикал издају фискални рачун јер је то законска обавеза.

Прилика је ово за многе да дођу до неког динара. Уз роштиљ одлично иде ајвар, још један симбол Лесковца.

Драгана Горчић из Удружења "Лесковачки ајвар" каже да из године у годину продаја иде боље јер се надалеко чује за лесковачки ајвар.

Град мириса и укуса. Радо се овде враћају гости. Већ су се најавили од Словеније, преко Мађарске до Грчке, чак и Аустралије. Знају то најбоље хотелијери. Слободних кревета одавно нема.

Хотелијер Братислав Стојановић каже да имају 53 кревета, а да до наредне Роштиљијаде планирају да имају 200-250.

Град за овај фестивал не издваја средства, а колико тачно добија? Одговора за сада нема. Само питање хоће ли најављена чаробна цифра од 700.000 гостију бити достигнута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи