Читај ми!

Дан борбе против беле куге

Градоначелници Крушевца и Краљева подржали иницијативу да се почне са активностима које ће помоћи да се кроз школе створи нова генерација која ће рађати више деце.

У Крушевцу су одржани трећи Дани борбе против беле куге. Деца су имала представе, рецитале, певање и цртање по главној улици у Крушевцу како би упутили апел да се рађа више деце. Дан је обележила и породична шетња.

Градоначелник Крушевца Драги Несторовић и његов колега из Краљева Томислав Илић подржали су иницијативу удружења Колевка да се почне са трибинама, предавањима, гостовањима великих породица по школама, али и познатих личности које би промовисале важност породице и рађања деце.

Аутор пројекта Дани борбе против беле куге Милан Поповић (аутор серије Задња кућа, Србија РТС-а) каже да је то једини пут:

"Једино можемо створити нову генерацију која ће волети децу, волети да има више деце. Да сада васпитавамо ове најмлађе да једног дана буду маме и тате у огромним породицама. Да терате неког ко то не воли, а има 25 година резултата неће бити. Мислим да су пословнa сигурност и љубав главни покретачи људи да стварају велике породице", каже Поповић.

Први Дани борбе против беле куге одржани су у селу Смољинац код Пожаревца, други у вароши – жупском Александровцу, а трећи у граду Крушевцу. Покретачи ове акције се надају да ће следеће године бити више градова домаћина у истом тренутку.
 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи