Читај ми!

Традиционални карневал бродова у Београду

Под слоганом "Забава је на води" одржан 11. "Београдски карневал бродова". Као и сваке године, посетиоци су уживали не само у лепоти речних пловила и посебно маскираних чланова посада, већ и у забавно-музичком програму. Градоначелник Београда поручио да ће се убудуће много радити како би се привукло што више туриста.

Поред дефилеа речних пловила, приказане су џет-ски акробацијe на води, а за посетиоце је организован и музички програм, преноси Танјуг.

На карневалу су наступали и улични уметници, док су најмлађи имали прилику да учествују у програмима за децу.

"Београдски карнавал бродова", који је почео наступом Полицијског оркестра, затворен је ватрометом.

Манифестацију је отворио градоначелник Синиша Мали који је рекао да је Београд јединствен по томе што лежи на ушћу две међународне реке и да није довољно искоришћен његов потенцијал.

"Зато ћемо много радити на томе да спустимо Београд на реке, да улепшамо ову променаду, да кренемо и у градњу 'Београда на води', али и да организујемо што већи број оваквих манифестација", рекао је Мали.

Градоначелник је навео да је Београд у првих шест месеци ове године имао за 14 одсто више туриста у односу на прошлу годину и да је то велика ствар.

Навео је да је за 22 одсто повећан број ноћења, туристи дуже бораве у Београду и да су зато манифестације као што је карневал бродова важне јер доприносе не само промоцији града него и томе да гости проводе више времена у Београду и имају више атракција које могу да виде.

"Правимо промоцију нашег града и наше две реке", рекао је Мали и позвао посетиоце да уживају и у трци аутомобила која ће у недељу по трећи пут бити одржана на Ушћу, наводећи да ће идуће недеље бити отворени и Дани европске баштине.

Београдски карневал бродова" организовала Туристичка организација Београда, уз помоћ и подршку Скупштине града.

Иначе, речна полиција је на данашњој манифестацији члановима иницијативе "Не да(ви)мо Београд" одузела натпис са именом те иницијативе и привремено им забранила вожњу у дефилеу бродова, саопштила је та иницијатива која се противи спровођењу пројекта "Београд на води".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи